„Kvaliteedimärgis on advokatuurile suur tunnustus, mis motiveerib eelkõige neid advokaate ja advokaadibüroosid, kes on panustanud vastutustundlikku tegevusse või plaanivad seda teha. Advokatuuri rohkem kui 800 liikme seas on üha rohkem neid, kes peavad oluliseks vastutustundlikku tegevust nii ettevõtluses, töökeskkonnas kui ka väljaspool seda ja ühiskonnas laiemalt. Üha enam leitakse aega, et panustada vabatahtlikuna meie heategevusprojektidesse,“ ütles advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg.

Voltenberg lisas, et kutseorganisatsioonina, kus pole traditsioonilisi ettevõtlusega seotud tegevusvorme ning suure töö teevad ära mitte töötajad, vaid liikmed, on pronkstasemest võimalik kõrgemale tõusta vaid strateegiliselt oma vastutustundliku ettevõtluse võimekust kasvatades. „Seda soovimegi teha, tutvustades oma liikmetele vastutustundliku ettevõtluse põhimõtteid ning kaasates nii liikmeid kui ka advokaadibüroosid.“

Kantsleri sõnul on viimaste aastate kaks peamist heategevuslikku projekti olnud advokatuuri koostöö Heateo Sihtasutusega sotsiaalse ettevõtluse õigusnõustamises ning koostöö Lastekaitse Liiduga projekti „Hea nõu lastega peredele“ raames.

Koostöö Heateo Sihtasutusega algas 2009. aasta märtsis ning koostöökokkuleppe kohaselt vahendab advokatuur advokaatidele võimalust osutada heategevusliku õigusnõustamise teenust sihtasutuse poolt välja valitud projektidele.

Väga vajalikuks on osutunud ka juunis 2010 advokatuuri eestvedamisel ja koostöös Lastekaitse Liiduga käivitatud projekt „Hea nõu lastega peredele“, mille eesmärgiks on arendada lastega perede toimetulekuoskusi. Kolme aasta jooksul on nõustatud üle 450 inimese ning tänavu toimub „Hea nõu lastega peredele“ raames 125 nõustamist. Tasuta nõustamised jätkuvad advokatuuri juhatuse otsusega ka 2013. aastal.

Kokku tunnustas Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum kuld-, hõbe ja pronksmärgisega 33 indeksis osalenud organisatsiooni enam kui 60 kandideerija hulgast. Advokatuur pälvis vastutustundliku ettevõtluse pronkstaseme kvaliteedimärgise ja osutus ainsaks tunnustatud kutseorganisatsiooniks.