Hoolimata kapo hoiatusest valiti Ahto Altjõe EVR Cargo juhiks.

Äripäevale teadaolevalt puudutas kapo raport raudteel kaubavedudega tegeleva EVR Cargo ümber tiirlevaid mõjukaid äriliidreid, kes üritasid riigifirma juhiks sokutada endale soodsa inimese.

Konkurss oli augustis juba jõudnud lõpusirgele ja sõelale olid jäänud Altjõe ja senine juhatuse esimehe kohusetäitja Indrek Paal. Samal ajal liikusid linna peal aga jutud mõlema mehe sidemete ja luukerede kohta. Koguni majandusminister Juhan Parts kurtis kitsamas ringis, et kapo on saatnud EVR Cargoga seoses karmi raporti. Avalikult pole Parts nõus seda raportit kommenteerima.

See Partsu hinnangul karm raport oli kaitsepolitsei poolt igal nädalal valitsuse liikmetele ja presidendile saadetav riigisaladusega kaetud raporti, milles kirjeldati EVR Cargo ümber toimuvat laiemalt ja võimalikke riske seoses mitme persooniga.

Nendeks äriliidriteks olid raudtee- ja transpordiärimees Marcel Vichmann (Edelaraudtee omanik), Eesti Raudtee endine juhatuse liige, Vichmanni koolivend Priit Haller (Eesti Raudtee varasemate suurtehingute "aju"), E.O.S. Vopaki juht Arnout Dirk Lugtmeijer (huvi Koidula piiripunktis) ja samuti raudteeäri ajav Oleg Ossinovski (teenused Eesti Raudteele).

Loe pikemalt tänasest Äripäevast.