Tavalised valged Rimis müüdavad teeküünlad (50 tk pakis)

Hind: 2,29 eurot
Värvus: valge
Lõhn: lõhnatu
Lubatud põlemisaeg: 4,5 tundi
Tüki hind: 0,045 eurot

Peale pooletunnist põlemisaega polnud küünlavaha üleni vedelaks muutunud, näha oli tahkeid osi ääres. Kahe tunni möödudes põlesid küünlad kena leegiga. Nelja tunni täitudes põlevad küünlad ikka veel ning mingeid kustumise märke pole näha. Lubatud 4,5 tunni möödudes on küünaldes „eluvaim“ ikka veel sees. Viis tundi hiljem kustuvad kõik kolm katsealust küünalt peaaegu samaaegselt.

Järeldus: Põlevad kena leegiga kohe algusest peale. Ületavad lubatud põlemiseaja ning kustuvad kõik üheaegselt.

Hinnang: Võrdlemisi head küünlad. Testi lemmikud, kuna põlevad erksa leegiga ja lisavad valgust külma pimedasse talveõhtusse.

Mustad teeküünlad kodusisustuspoest „Home & You“ (9 tk pakis)

Hind: 1,95 eurot
Värvus: must
Lõhn: lõhnatud
Lubatud põlemisaeg: 4 tundi
Tüki hind: 0,22 eurot

Peale pooletunnist põlemist on küünlad üleni vedelad ja katsudes on ümbris tuline. Neid enam liigutada seega ei saa ja pead põletama küünla lõpuni seal, kus see on. Nende, testi kõige kallimate küünalde puhul on imekspandav ja häiriv see, et need põlevad väikese leegiga ning üks kolmest katsealusest kustub vaid poole tunni möödudes juba, kuna taht vajub vahasse.

Kahe tunni möödudes põlevad allesjäänud kaks vinduva leegiga, kuid sihikindlalt. Peale lubatud nelja tundi ei näita kaks siiani üpris kehvalt põlevat küünalt kustumismärke ning jõuavad lausa 5 tunni piirile. Need küünlas põlesid teistest testis osalenud küünaldest kõige kauem. Kokku 5 ja pool tundi.

Järeldus: Põlevad väikese vinduva leegiga. Ei valgusta eriti, kuid see eest põlevad lausa poolteist tundi rohkem, kui karbil kirjas.

Hinnang: Kuna küünlaid on karbis vaid 9 ning nende eest tuleb välja käia pea kaks eurot, on need võrdlemisi kallid küünlad. Ka tume värv mõjub veidi morbiidsena. See eest kestsid testi kõige kallimad küünlad teisest ka kõige kauem.

Koduekstra kauplusest ostetud sidrunilõhnalised „Citronella“ teeküünlad (30 tk pakis)

Hind: 3,29 eurot
Värvus: kollased
Lõhn: sidruni lõhn
Lubatud põlemisaeg: 4 tundi
Tüki hind: 0,11 eurot

Peale pooletunnist põlemist on küünalde vaha üleni vedelaks muutunud ning küünlad põlevad ereda leegiga. Peale kahetunnist põlemist on küünlad töövõimelised ning kõik kolm põlevad ilusa leegiga lõhnastades tuba mitte liiga pealetükkiva sidruni lõhnaga.

Kolme tunni möödudes põlevad kõik kolm küünalt natuke põduralt ning nelja tunni möödudes kustuvad kaks ning põlema jääb üks. Seega vastab põlemisaeg pakil lubatule.

Järeldus: lõhnaküünal võib peale tööpäeva natuke häirida ning pea uimaseks teha, kuid kui meeldib sidruni lõhn, siis miks mitte.

Hinnang: Need küünlad põlesid kena leegiga ja valgustasid kenasti pimedat talveõhtut. Põlesid testitud küünaldest aga kõige vähem aega – samas nii oli ka pakil lubatud.

Koduekstra kauplusest ostetud šokolaadi-kirsilõhnalised teeküünlad (6 tk pakis)

Hind: 0,99 eurot
Värvus: punased
Lõhn: šokolaadi-kirsi
Lubatud põlemisaeg: 3 kuni 4 tundi
Tüki hind: 0,16 eurot

Peale poole tunni möödumist pole küünlad üleni vedelaks muutunud ning näha on tahkemaid osi küünla ääres. Peale kahe tunni möödumist põlevad küünlad kenasti ja eredalt. Kui täitub minimaalseks põlemisajaks lubatud kolm tundi, püsivad kõik küünlad põlevana. Isegi nelja tunni möödudes pole ükski neist kustunud. Samas pool tundi hiljem kustuvad kaks. Kolmas kustub viienda põlemistunni täitumisel.

Järeldus: Päris kenasti eredalt põlevad küünlad. Punast värvi ja magusa lõhnaga, seega sobivad kenasti külma advendiaega.

Hinnang: Täitsa head, võibolla ostaks teinekordki, kui need kusagil silma jääksid.