"Minu otsus oli ootamatu, kuna sellest eelnevalt ei sahistatud, sest see oli minu isiklik otsus, mille tegin juba 4-5 kuud tagasi, arutades seda üksnes oma pere ja lähedastega," sõnas Taliga Delfile.

Oma otseseid tulevikuplaane mees ei avaldanud. "Loodan, et leian rakenduse oma teadmistele ja kogemustele tööelust ja sotsiaalkindlustusest ka edaspidi. Millises konkreetses vormis ja kus, eks seda näitab aeg," lausus ta.

Äripäev avaldas eile oletuse, et Harri Taligast võib saada riiklik lepitaja. Taliga ütles vaid, leht on ka väitnud, et lepitajaks saab Almar Altosaar. Ta lisas, et lepitaja küsimust arutas ametiühingute keskliidu juhatus viimati maikuus ning järgmine juhatuse koosolek toimub 18. detsembril.

Taliga teatas eelmisel nädalal, et on otsustanud keskliidu esimehe ameti maha panna enne kongressil saadud volituste lõppemist.

Volikogus heakskiidetud lepingutingimuste kohaselt peab esimees lepingu lõpetamisest ette teatama neli kuud, kuid Taliga loodab, et juhatus kinnitab 18. detsembril esimehe valimise protseduuri, mille kohaselt volikogu istung toimub enne veebruari lõppu ja uus esimees saab asuda ametisse 4. märtsil.

Märtsi algul täitub Taligal 15 aastat tööd ametiühingute keskliidus.