Kollektiivleping laieneb kõikidele Estonian Airi salongipersonali osakonna töötajatele, olenemata nende kuulumisest ametiühingusse. Kollektiivleping reguleerib muuhulgas töö- ja puhkeaega, töötingimusi, sotsiaaltagatisi, töötasu ning tööandja ja ametiühingu vahelisi suhteid, teatas Estonian Air.

Kokkuleppe pooled kinnitavad ühiselt, et pikka aega väldanud läbirääkimiste tulemus võimaldab tagada ettevõttes hea töökeskkonna ja on eelduseks edasisele koostööle tööandja ning salongipersonali esindava ametiühingu vahel, millel on mõlema osapoole motivatsioonis kahtlemata väga oluline roll.

Euroopa lennunduses valitseb juba täna väga tihe konkurents ning see jääb tihedaks ka tulevikus Seetõttu tuleb leida parim tasakaal töötajate soovide ja ettevõtte võimaluste vahel tagamaks piisav paindlikkus turul toimuvatele muudatustele reageerimiseks ning konkurentsivõime säilitamaks,“ märkis Estonian Airi juhatuse esimess Jan Palmer.

„Seoses uue kollektiivlepinguga tõuseb salongiteenindajate töö efektiivsus kuni 15%, samas nõustusime jätma palgad 2008. aasta tasemele. Loodame, et firma suudab eeloleval aastal viia ellu plaanitud rekonstrueerimise ja stabiliseerida firma tegevus,“ lausus ESSA juhatuse esimees Veiko Saga.

Estonian Air peab kollektiivlepingu osas läbirääkimisi ka piloote ühendava assotsiatsiooniga ELA ning loodab sarnaselt ESSAga jõuda mõlemaid pooli rahuldava kompromisslahenduseni.

Stjuuardite ja stjuardesside ametiühing ühendab ligi 80 salongiteenindajat.