NTH Holding OÜ juhatuse esimehe Neeme Tammise sõnul on Iv Plussi ost grupi arengu seisukohast loogiline samm. „Meil on Hansabussi grupi ettevõtetega 17-aastane kogemus transpordi vallas ning Hansabussist on selle aja jooksul kasvanud Eesti üks juhtivaid bussitranspordi ja autorendiga tegelevaid ettevõtteid.

Iveco ja Irisbusi Eesti esindaja ost tähistab meie jaoks sisenemist tarbesõidukite ja raskeveokite müügi- ja teenindusturule. Kavatseme tõsta nii Iveco kui ka Irisbusi turuosa ja tuntust Eestis ning soovime tänastele ja tulevastele klientidele tagada väga kvaliteetse ja kõrgetasemelise hooldusteenuse,“ lausus Tammis.

Tammis märkis, et Iveco ja Irisbus on mõlemad rahvusvaheliselt väga tugevad kaubamärgid, kuuludes omas valdkonnas TOP 3 globaalse kaubamärgi hulka. „Irisbusi on kogutud Fiat Industriali, Iveco ja Renault autobusside tootmise alased teadmised ja kogemused ning näiteks Iveco uus mudel Stralis Hi-Way pälvis äsja raskeveokite kõrgeima tunnustuse „International Truck of The Year 2013“. Euroopas on vedajad uue Stralise väga hästi vastu võtnud ning loodame, et see on väärt toode ka Eesti vedajatele,“ rääkis Tammis.

Iveco ja Irisbus kaubamärke Eestis esindav Iv Pluss AS tegeleb nii sõidukite müügi kui ka hooldusega, esindaja teenindus- ja müügisalong asub Laagris aadressil Pärnu mnt 556. Ettevõtte käive 2011. aastal oli ca 4 miljonit eurot. Irisbus võitis 2011. aastal Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi riigihanke CO2 kvootide eest saadud raha eest 110 Irisbus autobussi soetamiseks. 2012. aasta jooksul on üle antud 50 autobussi, uue aasta alguses antakse üle veel 60 autobussi.

NTH Holdingut nõustas tehingus investeerimispank Michel Capital ja advokaadibüroo Nordeus. Müüjat nõustas tehingus Advokaadibüroo Glikman & Partnerid. Poolte kokkuleppel on tehingu hind konfidentsiaalne.

NTH Holding omab enamusosalust bussitransporditeenuste osutamisega tegelevas grupis AS Hansabuss, millele kuuluvad kaubamärgid Hansabuss, City Tour, Business Line ja Mulgi Reisid, ning autode rendiga tegelevas ettevõttes Hansatransport Grupp OÜ, mis opereerib Hansarendi brändi all. NTH Holdingule kuuluvate ettevõtete kogukäive ulatub üle 16 miljoni euro ning grupi ettevõtted pakuvad tööd rohkem kui 400 inimesele.