Komisjoni analüüsis on esitatud majanduse ja sotsiaalvaldkonna prioriteedid järgmiseks aastaks. Eile lõppenud ülemkogu kohtumisel juhatati sisse uus periood majanduspoliitika koordineerimises, mille eesmärk on tagada, et liikmesriigid viivad oma eelarve- ja majandusreformide kavad kooskõlla stabiilsuse ja kasvu pakti ning strateegiaga „Euroopa 2020”.

Riigipead ja valitsusjuhid kinnitasid, et Euroopa Liidu majanduspoliitika peab ka 2013. aastal olema suunatud sellele, et saavutada majanduskasv ja soodustada töökohtade loomist.

Järgmise aasta märtsis kiidab ülemkogu heaks komisjoni kasvuaruande põhjal suunised majandusreformide läbiviimiseks liikmesriikide tasemel.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on kasvuaruandes esitatud prioriteedid asjakohased. Ta tunnustas ka komisjoni esimest aruannet ühtse turu olukorra kohta, mis on majanduskasvu aruande üks osa.

„Me toetame seda, et Euroopa poolaasta raames vaadeldakse ka ühtse turu toimimist,“ ütles Ansip. „Ühtse turu väljakujundamine annab suure panuse majanduse ning tööhõive kasvule. Sellega seotud õigusaktid tuleb heaks kiita võimalikult kiiresti.“