Kui nii mõnegi toote puhul on tavaks saanud, et hind ei ole määrav, siis antud jookide puhul oli selgelt näha, et odav ei maitsenud ja pigem jätaks selle poeriiulile ning kallis märjuke sai pärjatud kui testi lemmik.

„Glögg klassikaline“ - Põltsamaa Felixi glögi, Eesti (14% vol)

Ilusa tumepunase värvusega. Pudelit avades lööb ninna tugev alkoholi lõhn, mis meenutab pigem käestläinud veini.

Soojalt lõhnab nagu glögi ikka – kuumutamise tulemusel tungib tugev alkoholi lõhn ninna, mis on tegelikult äärmiselt ebameeldiv. Maitselt meenutab pigem odavat veinisarnast jooki. Hästi siirupiline maitse. Pigem ei ostaks, mis siis, et selle hind on üpris odav ja jääb paari euro kanti.

„Tulipunane Talleke“ - AS Võhu Veini hõõgvein, Eesti (13% vol)

Joogi värvus vastab nimele, tõesti on tegemist tumepunase märjukesega. Külmalt on joogi lõhn tunduvalt parem kui eelmisel glögil. Lõhn meenutab pigem odavamat punast veini, kuid siiski pole väga eemaletõukav.

Soojendatult tungib ninna tugev alkoholi aroom, milles on tunda hapukaid noote. Maitse on Tallekesel hapu, just nagu lõhn vihjas – maitseb nagu jooks punasesõstra mahla viinaga. Ei ole väga meeldiv. Jõululauale seda ei paneks.

„Lumoava“ mustikaglögi, Lignell&Piispanen, Soome (15% vol)

Lummava tumepunase värvusega, jook ei paista isegi vastu valgust vaadates läbi. Toatemperatuuril lõhnab jook nagu mustikamahl ning ei meenuta üldse glögi. Soojalt maitseb nagu mustikakissell alkoholiga.

Kuigi jook ei meenuta traditsioonilist jõulurüübet ning on pigem mahedama maitsega, on see põnev vaheldus tavapärasele vürtsikale glögile. Siiski on jook pigem liiga lääge, ning üle paari lonksu ei soovi, kuna tugev mustika maitse hakkab vastu. Vahelduse mõttes võiks seda isegi jõululauale panna.

„Kardinali hõõgvein“ aromatiseeritud puuviljavein, Dunker, Saksamaa (10,5% vol)

Kena punane värvus, külmalt on lõhn mittemidagiütlev. Soojalt lõhnab üpris tagasihoidlikult. Siiani kõige iseloomutum vein, mis ei torka silma ei hea ega halvaga. Kui klaasikese kõrvale näksida mandleid ning klaasi lisada kaneelipulk, on see päris hea ja joodav vein. Kuna hind pole ka antud märjukesel liiga kõrge, jäädes mõne euro kanti, siis see leiaks küll koha jõululaual. Üldiselt meeldis.

„Blossa 12“ glögi, Altia Rootsi AB, Rootsi (15% vol) TESTI LEMMIK

Joogi kollane värvus on põnev vaheldus tavapärasele glögile. Külmalt meenutab lõhn pigem kadakaid, soojendatult meenutab mandariine. Üleliigset tugevat alkoholi aroomi sellest joogist ei tõuse.

Maitselt meenutab mandariini ning tunda on ka kardemoni noote. Selle jõulujoogi puhul on kõik maitsed paigas. Pole üleliigset alkoholi maitset ning ka ei tungi ükski teine maitse liiga domineerivalt peale. Väga hea. Mõnusa seltskonnaga, mandariin ning piparkook kõrvale ning jook sobib jõululauale kui valatult. Testi lemmik, kuigi selle hind on märksa krõbedam kui neljal eelneval joogil. Hinnad algavad kaheksast eurost.

Vaata, millised näevad välja testitud tooted: