Kinnitatud eelarve prognoosib Eesti Raudteele tuleval aastal ligi 6%-list tegevuskulude vähenemist võrreldes käesoleva aastaga. Investeeringuid tehakse kokku 36,6 miljoni euro eest, millest 22,2 miljonit eurot tuleb omavahenditest ning 14,4 Euroopa Liidu struktuurivahenditest. Ärikasumiks planeeritakse 6,4 miljonit eurot.

Eelarve koostamisel lähtuti viimase 6 kuu kaubavoogude mahu säilimisest senisel tasemel ning vajadusest panustada infrastruktuuri kvaliteedi hoidmisele ja efektiivsuse tõstmisele olemasoleva taristu haldamisel. Prioriteediks oli ka valmisolek uute reisirongide teenindamiseks.

2012. aastal jõudsid lõppfaasi mitmed Euroopa Liidu kaasfinantseeritud kontaktvõrgu rekonstrueerimistööd. 2013. aasta investeeringud näevad ette tööde lõpetamise Keila-Riisipere ning Tapa-Narva liinil. Lisaks panustab Eesti Raudtee omavahendite arvelt sildade kapitaalremonti, hooldus- ja päästetehnika soetamisse ning elektrivarustuse uuendamisse.

„Viimastel aastatel tehtud investeeringud on märkimisväärselt tõstnud raudteeliikluse kiirust, mugavust ja ohutust ning loonud vajalikud tehnilised eeldused kvaliteetseks reisijate- ja kaubaveo teenindamiseks,“ märkis AS Eesti Raudtee juhatuse esimees Ahti Asmann. „Vastvalminud kaasaegne infrastruktuur suudab teenindada tunduvalt suuremaid kaubamahte kui täna raudteel veetakse. Taristu maksimaalse koormatuse tagamiseks on oluline vedajate, kaubaomanike, terminalide ja naaberraudteede administratsioonide koostöö.“