Mikk lõpetab töö Eesti Energias 31. detsembril, kirjutas BNS.

"See on pikalt kaalutud otsus. Enefit280 õlitehase käivitamisega sai Eesti Energias minu jaoks oluline etapp läbi ning õige hetk on anda võimalus ka teistele," lausus Mikk. "Eesti Energias on piisavalt inimesi, kelle kogemused ja teadmised lubavad alustatud põlevkiviprojektid lõpule viia."

Eesti Energia nõukogu esimees Jüri Käo sõnul on Miku pikaajaline töö Eesti Energia kütuste valdkonna eestvedajana tänuväärne.

Käo lisas, et praegu ei ole veel otsustatud edasised sammud Eesti Energia uue juhatuse liikme valimiseks. "Selge on see, et valdkonna eesmärgid on paigas ja töö nende suunas jätkub," lausus ta.

Mikk on Eesti Energias töötanud 11 aastat, alates 2006. aastast juhatuse liikme ja kütuste valdkonna juhina. Sellesse perioodi jääb nii koduse põlevkiviõlitööstuse laiendus ja esimese uue põlvkonna Enefit280 õlitehase ehitus kui ka rahvusvaheliste põlevkiviprojektide ettevalmistamine ning käivitamine Jordaanias ja Ameerika ühendriikides Utah's.

Eesti Energia juhatusse kuuluvad lisaks juhatuse esimees Sandor Liivele veel elektri ja soojuse tootmise valdkonna juht Raine Pajo, jaeäri juht Margus Rink ja finantsdirektor Margus Kaasik.