Lott rääkis BNS-ile, et keskuse laienduse ehitushange pole lõppenud. "Praegu teeme teist ringi kärpekavaga," lausus ta, selgitades, et esimesed pakkumised ei vastanud hinnalt ootustele.

"See tähendab, et esimese ringi hinnad ei sobitunud meie äriplaani ja siis me koostasime kärpekava, mille saatsime uuesti pakkujatele laiali," ütles ta.

Seda, kas kava said samad ehitusettevõtted, kes algselt pakkumised tegid, Lott täpsustada ei tahtnud. Samuti ei soovinud ta praegu rääkida midagi ehitushanke võimalikust maksumusest.

Ta lisas, et PK Arendus ei ole saanud praeguseks Pärnu linnavalitsuselt ka veel juurdeehituse ehitusluba. "Võib-olla kuu aja pärast äkki oleme targemad."

Oktoobris ütles Lott uudisteagentuurile, et kohe käivitatava hankega kaubanduskeskuse juurdeehituse rajaja leidmiseks läheb aega vähemalt kuu ning laienduse ehitustöid soovib firma alustada tänavu.

Loti sõnul tuleb Pärnu Keskuse juurdeehitusse kavandatava kolme saaliga kobarkino operaatoriks Silverscreen Cinemase kaubamärgi all tegutsev New Europe Cinemas, mis on seni tegutsenud Lätis.

Pärnu Keskuse olemasoleva hoone kohta ütles ta oktoobris, et seal on ettevõte teinud enam-vähem kõik, mis on võimalik ilma kapitaalse ehituseta teha. Pühavaimu tänava läbimurre on avatud ja seal on kauplused sees.

Varasema info põhjal soovib PK Arendus rajada Pärnu Keskusele 2013. aasta lõpuks juurdeehituse, millega keskuse pind suureneks praeguselt veidi üle 6000 ruutmeetrilt enam kui 10 000 ruutmeetrini.

Mitme ettevõtte, sealhulgas tekstiilitootja Wendre juhatuse liikmele Vahur Roosaarele kuuluv OÜ Stevara veebruaris toimunud enampakkumisel Pärnu Keskuse ning Merko Ehitus ostis keskuse poolelioleva parkimismaja.

Stevara müüs märtsi keskel Pärnu Keskuse äripindade osa PK Arendusele, jätkates ise kinnistul asuvate korterite viimistluse ja müügiga. Pärnu linnavalitsus andis sel sügisel nõusoleku, et Merko Ehitus Eesti võib parkimismaja hoonestusõiguse võõrandada Port Artur Gruppi kuuluvale OÜ-le Albertus.

Krediidiinfo andmeil on 2011. aasta novembri lõpus asutatud PK Arenduse omanikud Lõunakeskus OÜ, Jaan Lott, Ülo Hage, Helju ja Väino Põllumäe ning Eve Kirs. Ettevõtte juhatuses on Jaan Lott, nõukogu liikmed on Väino Põllumäe, Ülo Hage ja Eve Kirs.

Pärnu Keskus kuulus varem pankrotis OÜ-le Aida Partnerid ja parkimismaja pankrotis OÜ-le Win Markets. Aida Partnerite arendatud ja Eston Ehituse ehitatud Pärnu Keskus avati kaks aastat tagasi märtsis, arendaja teatel investeeriti keskusse üle 400 miljoni krooni.