Kui VKG Soojuse väide uue hinna kooskõlastamisest vett peaks pidama, tuleb Kohtla-Järve Järve linnaosas hakata toasooja eest maksma senisest 60 protsenti ning Ahtme linnaosas ja Jõhvis 19 protsenti rohkem. Ahtmes ja Jõhvis toimuks kaugkütte kallinemine seekord väiksema sammuga vaid seetõttu, et seal on erinevalt Järvest viimase paari aasta jooksul juba mitu hinnatõusu olnud.

Konkurentsiameti kaugkütteosakonna juhataja Mare Karotamm kinnitas Põhjarannikule, et otsus VKG Soojuse hindade kooskõlastamiseks on alles vormistamisel.

Selleks kuluvad veel mõned tööpäevad, kuna koos hinna kooskõlastamisega tuleb VKG Soojusele vormistada ka uus tegevusluba, sest muutub kaugküttepiirkond.

Samas on VKG Soojuse poolt novembri lõpus välja hüütud ja nüüd konkurentsiametis vormistamisel oleval hinnal kahesendine erinevus. Mare Karotamme sõnul läheb kinnitamisele hind 55,52 eurot megavatt-tunni kohta. See tähendab aga, et tegu ei ole sama hinnaga, mis novembri lõpus avalikustati.

Need kaks senti võivad osutuda otsustavaks teguriks, et määrata kindlaks kuupäev, millest uus hind kehtima tohib hakata. Kaugkütteseaduse kohaselt peab soojusettevõtja avalikustama oma võrgupiirkonnas soojuse piirhinna vähemalt üks kuu enne selle kehtima hakkamist.