"Rõhutan, et alates 21.12, kui kuulutasime streigi välja, ei ole ettevõtte juhtkond meiega kontakteerunud, et läbirääkimiste laua taha istuda ning astuda reaalseid samme streigi ärahoidmiseks. Meie eesmärgiks ei ole põhjustada ebameeldivusi reisijatele ja ettevõttele, vaid sõlmida kollektiivleping," kõneleb Menning.

Kollektiivleping, kui selline on Euroopa lennufirmades Menningu väitel tavapärane.

"Kuna 3 aastat kestnud läbirääkimised ei ole andnud tulemusi, siis ei ole põhjust arvata, et streik ebaõnnestuks," on Menning veendunud.

Ta selgitab, miks lendurid ei ole kohtunud riiklikku lepitajaga, kelle ettevõte on uuesti ja põhjendamatult kaasanud.

"Läbirääkimiste protsess on kestnud alates 2009. Protsess riikliku lepitaja juures lõppes 2010, leppimatuse protokolliga ja soovitusega jätkata läbirääkimisi pilootide ja Estonian Air vahel. Alates sellest hetkest oleme püüdnud jõuda mõistlikule kompromissile, kahjuks tulutult," räägib Menning.

Tema sõnul näitab ettevõte soov kaasata jälle riiklik lepitaja tagasiminekut aastasse 2009 ning nende juhatuse soovi mitte pidada konstruktiivseid läbirääkimisi. "Venitamistaktika meile ei sobi, kuna 9. veebruaril lõpeb kehtiv kollektiivleping," lisab Menning.