Maksimumpunktid, mida oli võimalik ühel märjukesel koguda, oli 60. Seda ei saavutanud ükski.

Seevastu erinesid hindajate maitsed vägagi ning kohati teenis nii mõnigi vein naistelt kõrged punktid ning meestelt madalad ning ka vastupidi.

Testis osalesid kuus meest ja naist vanuses 24 kuni 30.

Sovetskoe Sladkoje - Ukraina

Punktid: 60/27

Odessa – Ukraina (meeste lemmik)

Punktid: 60/22

Törley – Ungari

Punktid: 60/12

Prosecco – Itaalia

Punktid 60/1

Martini Asti – Itaalia (Testi parim ning naiste lemmik)

Punktid: 60/42

Fest – Eesti

Punktid: 60/9

Loe, kuidas kirjeldas testijad pimesi joodud jooke!

Sovetskoe Sladkoje - Ukraina

Avaneb vaikselt, ilma pauguta ja ei vahuta. Magusa lõhna ja maitsega. Hapu ja magusa vahekord on paigas – kumbki ei domineeri teise üle ning midagi erilist joogi puhul välja tuua pole võimalik – maitse on igav.

Testis osalenud naistele see vahuvein ei maitsenud, kuna tundus liiga lääge. Samas meesterahvaste arvates võib sellist magusat keelekastet juua küll – loomulikult jahutatult. Nii, et kui armastad magusat, on see jook just sulle! Tegemist on testi odavaima joogiga – hinnaks mõni euro.

Odessa – Ukraina

Avades kõlab vahuveinile iseloomulik pauk ning kallates vahutab märjuke võimsalt. Esmamulje on igati eeskujulik ja pidulik. Lõhn on joogil hapu ning annab hoiatuse maitse kohta – ka see on hapu! Joogi järelmaitse meenutab kõrbema läinud marju. Hapuka maitse armastajatele on jook meelepärane.

Törley – Ungari

Pudelit avades kõlab pidulik pauk. Jook üle pudelisuu ei vahuta. Samas välja valades puudub joogil lõhn ning maitses on küll tunda hapukaid noote, kuid pigem jätab jook iseloomutu mulje. Selle joogi jätaksid testijad pigem poeriiulile.

Prosecco – Itaalia

Kuigi tegemist on itaalia „pärliga“ ning testitud jookidest kõige kallimaga, ei maitsenud see pimetestis osalejatele.

Jook avanes suure pauguta ning kallates ei vahuta. Joogi aroom on tugev ning maitse on vürtsikas. Kuigi tegemist pole teistest jookidest oluliselt kangema märjukesega, tundub see testijatele eemaletõukav, kuna maitses on liiga tugevalt tunda alkoholi. Järelmaitse on hapu. Ainuke asi, mille eest testijad kokku ühe punkti Proseccole loovutasid on kena väljapeetud sinine pudel, milles jook tuli. Seda jooki meie testijad ei ostaks.

Martini Asti – Itaalia

Avaneb piduliku pauguga, kuid ei vahuta liiga häirivalt. Vahuveini lõhn on meeldiv ning maitse on lihtne ning väljapeetud – hapud ja magusad noodid on õiges vahekorras. Maitseb hästi.

Fest – Eesti

Hapukas ebameeldiv lõhn, meenutab pigem mõnda puhastusvahendit kui vahuveini. Maitse on aga vägagi meeldejääv, kuna nii eemaletõukava kehvaks läinud juutsumaitselist jooki ei pakuks ka vaenlasele.

Kui teiste jookide puhul tekkis tahtmine maitsemeeli hellitada ka teise lonksuga, siis siinkohal jäetakse klaasid peale esimest lonksu lauale. Järelmaitse meenutab barbarissi. Meie testijas ei ostaks seda ka siis, kui midagi muud poes müügil poleks.

Vaata, millised näevad välja testitud tooted: