Et külalistele veelgi meelepärasem olla, on hotell ukse ette parkinud limusiini, mille taustal saab pilti teha ja millega on igal ajal võimalik linna peale lustima sõita.

"Meie hotell on olnud kõikidel aastavahetustel täis ja nii ka tänavu," rääkis hotelli juht Felix Mägus Delfile.

Vene turistid moodustavad hotelli klientidest tugeva enamuse. Enamik neist saabub koos kaaslastega. "Vähem on poissmeeste või tütarlaste pidusid, enamik on ikkagi paaridena saabujad," sõnas Mägus.

Paljud neist jäävad siia kolmeks-neljaks päevaks, aga on ka neid, kes veedavad Eestis terve nädala.

Kuid idanaabreid ei jagu ainult Tallinnasse, neid võib aastavahetusel kohata ka Ida-Virumaal ning vähem Tartus, Pärnus kui ka Kuressaares. Delfi on varasemalt kirjutanud, et detsembri seisuga oli statistikaameti andmetel Eestit juba külastanud 211 057 vene turisti. Turist kulutab siin keskmiselt 310 eurot.

Mäguse sõnul on vene turistide tulva põhjuseks eelkõige hea turundustöö. "Kindlasti on tehtud kõvasti turundustööd nii turismiarenduskeskuse kui ka Tallinna linna ja teiste kohalike omavalitsuste poolt, aga ka ettevõtjate poolt. Ega niisama iseenesest need asjad ei toimi, see on küll päris kindel," rääkis ta. "Ja küllap Eesti on aastavahetuse veetmise koha pealt hea mainega koht."

Idanaabrite siinolemise muudab muuhulgas lihtsamaks võimalus omas keeles rääkida ning asju ajada.