„Praegu on meil vaid suur hulk pabereid ja sõnu, kuid loodetavasti saame õhtul juba mingisugusest tulemusest rääkida,“ ütles Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmer.

Liinilendurite assotsiatsiooni juht Rauno Menning oli kiire kokkuleppe suhtes vähem optimistlik. „Ma ei usu, et tulemus valmib tööpäeva lõpuks, sest meil on ingliskeelne tekst ja terve hulk juriidilisi küsimusi,“ rääkis Menning. „Üheks suuremaks mureks on ettevõttes pikemat aega töötanud piloote toetav nn vanemusjärjestuse küsimus, mis muutub oluliseks just siis, kui piloote hakatakse vallandama. Pean oluliseks, et inimesi hakataks vallandama nendel tingimustel, mis kehtisid nende tööle võtmisel.“

Menning kinnitas, et tema veendumuse kohaselt tegutsevad nii juhtkond kui ka piloodid selle nimel, et Estonian Air tuleks kriisist välja ja jätkaks edukat tegutsemist. „Ma ei saa aru, miks juhtkond nii jäigalt pilootide huvide vastu seisab ja sellele nii palju aega kulutab, sest see küsimus moodustab ettevõtte ees seisvatest probleemidest vaid murdosa,“ lisas ametiühingujuht.

Vahetult enne jõulupühi teatas pilootide ametiühing – liinilendurite assotsiatsioon, et alustab 7. jaanuaril streiki, et sundida Estonian Airi juhte sõlmima pilootidele meelepärane ja varem kehtinuga sarnane kollektiivleping.

Asjatundjate hinnangul võib lennufirma streigi tagajärjel tegevuse sootuks lõpetada.