Eesti Energia selgitab kodulehel, kuidas kujuneb üldteenuse hind Elektrilevi klientidele, kes moodustavad enamiku Eesti elektritarbijatest:

Üldteenuse hind muutub iga kuu, sest hind sõltub elektri börsihinnast. Iga kuu algul arvutatakse üldteenuse hind eelneva kuu börsi keskmise elektrihinna järgi. Ööpäevaringse hinna korral lisandub eelneva kuu kaalutud keskmisele börsihinnale müügimarginaal ja käibemaks. Hind kehtib, kui teie tarbimiskoha võrguleping näeb ette ööpäev läbi sama hinda, tavaliselt on see nii ühetariifse arvestiga tarbimiskohas.

Ööpäeva hind kehtib ka juhul, kui teil on küll kahetariifne arvesti, kuid arvelt on näha, et nii päeva kui ka ööhind on samasugune.

Päeva ja öö hindade korral lisandub eelneva kuu kaalutud keskmisele päeva börsihinnale ja kuu kaalutud keskmisele öö börsihinnale müügimarginaal ja käibemaks. Hinnad kehtivad, kui teie tarbimiskoha võrguleping näeb ette eraldi päeva ja öö tasu, tavaliselt on see nii kahetariifse arvestiga tarbimiskohas.

Üldteenuse saate elektrilepingu vastu vahetada igal ajal ning lisakuluta. Kui soovite, et elektrimüüjaga sõlmitud leping kehtiks juba uue kuu algusest, tuleb leping sõlmida hiljemalt 21 päeva enne uue kuu algust.

Üldteenus võimaldab osta elektrit ilma elektrilepinguta kõigil koduklientidel ning äriklientidel, kelle tarbimiskoha peakaitse on kuni 63 A või kes on korteriühistud.

Kuigi üldteenuse hinda reguleerib riik ning seda jälgib konkurentsiamet, ei taga see teenus soodsaimat hinda.