„Viimase paari aasta eelarved on võimaldanud õigusnõu mahtu kasvatada ja mul on hea meel, et ka alanud aastal tasuta õigusabiks planeeritud raha hulk kasvab. See aga tähendab, et üha enam inimesi saab vajadusel õigusvaidlustes riigi tuge,“ lausus Pevkur ministeeriumi teates.

„Otsime õigusnõustajaid, kes suudaks pakkuda näost näkku nõustamist, võtaksid aastaks hallata juristaitab.ee keskkonna, vastaksid seal küsimustele ning hoiaksid ajakohasena juhendid ning muud materjalid," täpsustas minister.

Täna välja kuulutatud konkursi eesmärk on leida ühendused, et katta tasuta nõustamisega ära suuremad Eesti linnad ning sarnaselt eelmisele aastale tähelepanu pöörata ka inimeste nõustamisele, kellel pole võimalik tavakorras nõustamiskohta minna.

Konkursil oodatakse osalema mittetulundusühinguid ja sihtasutusi, kes on oma tegevuses keskendunud õigusnõustamisele ning suudavad tagada abivajajatele kvaliteetse teenuse. Konkursil osaleda soovivad mittetulundusühingud ja sihtasutused peavad taotlusele lisama ülevaate oma kahe viimase aasta tegevusest ning üksikasjaliku projekti taotletava toetuse kasutamise kohta.

Taotluste ja projektide esitamise tähtaeg on 24. jaanuar 2013.

2012. aastal pakuti otsekohtumistel nõustamist nii Tallinnas, Tartus, Pärnus, Rakveres, Kohta-Järvel ja Võrus.