Seda peetakse õiglaseks ja mõistlikuks. Kõrgemat maksu makstes näitavad suurema sissetulekuga inimesed positiivset suhtumist oma riiki, olles kõigile kodanikele eeskujuks. Rikkamad inimesed saavad ka riigilt vaestest enam tagasi, vastupidiselt meil levitatavale arvamusele. Maksumaksja kulul loodav riigi infrastruktuur - teedevõrk, õiguskaitseorganid ja ka riigikaitse - teenivad eelkõige ikka eelkõige rikkamaid.

Rikkuse koondumist väheste inimeste kätte peetakse ohtlikuks demokraatiale, sest raha abil omandatakse ja ka ostetakse võimu. Samas luuakse aga rikastele ka võimalus näidata oma head tahet ühiskonna arengut edendamisel, et teenida vähemjõukate kaaskodanike lugupidamine -- heategevuseks suunatud sissetulekutega kaasnevad maksusoodustused.

Mida kõrgem maksumäär, seda soodsamaks heategevus kujuneb. Loeme ju ajalehest meiegi Bill Gatesi ja mõngi teise ülirikka suurtest annetustest, aga see on ainult püramiidi särav tipp. Progressiivne tulumaks teeb seega nii rikastele kui ka vaestele veidi selgemaks, et ainult suurest sissetulekust ei piisa arenenud ühiskonna ülesehitamiseks.