„Meile teadaolevalt ei ole Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumis seni registreeritud ühtegi Eesti kõrgkooli magistritaseme ühisõppekava välisülikooliga. EBSi ja Nottingham Trent University ühisõppekava puhul tahame esile tuua, et see on koostatud vastavuses nii Eesti kui Briti kõrghariduse kvaliteedinõuetega, üliõpilased õpivad programmi käigus mõlemas riigis ning saavad lõpetades kahe ülikooli ühisdiplomi,“ rääkis rektor Almann, kelle sõnul on tegemist järjekordse sammuga EBSi arengu rahvusvahelistumise suunal, et kindlustada oma lõpetajatele kaasaja vajadusi arvestav ning rahvusvaheliselt konkurentsivõimeline haridus.

Ühisõppekava EBSi poolse esindaja professor Katri Keremi sõnul on European Business and Finance ühisõppekava eesmärgiks arendada juhte, kes oleksid võimelised töötama üle-Euroopalistes ja multikultuursetes ettevõtluskeskkondades.

„Kogu õppekava puhul on pandud oluline rõhk õppeainetele, mis katavad erinevaid majandusvaldkondi Euroopa või kogu maailma näitel. Kaheaastasesse magistriõppe programmi sisseastujad õpivad aasta EBSis, teise aasta esimese poole Nottinghamis ning tulevad viimaseks semestriks tagasi Eestisse, et kirjutada lõputöö,“ selgitas Kerem õppekorralduslikku poolt.

Nottingham Trent University’s (NTU) õpib üle 24 000 üliõpilase, sealhulgas üle 2000 rahvusvahelise tudengi 90st riigist üle maailma. NTU on üks edukamaid Inglismaa ülikoole lõpetajate tööhõive seisukohalt. Vastavalt 2008.-2009. aastal läbi viidud uuringule leiab 95% NTU lõpetajatest töökoha vähem kui 6 kuud pärast lõpetamist.