Ansipi sõnul peaks selle üle, kas algatada VEB Fondi asjus uurimine, seisukoha võtma prokuratuur.

Ansip ei soovinud sisuliselt ühelegi VEB Fondi kohta esitatud küsimusele vastata. Ta ei tahtnud kommenteerida, kas keegi on siiski VEB Fondist raha saanud või miks pidi Eesti Pank 1995. aastal võltsitud kirja Venemaale saatma. "Oluline on see, et Eesti riigilt ei ole keegi raha riisunud. Fondis ei olnud raha. Seega ei saanud sealt ka raha kaduda," kinnitas Ansip.

"Valeandmete esitamine, millega Eesti Pank hakkama sai, ei ole siiski aktsepteeritav," rõhutas Ansip.

Ta lisas, et ettevõtete tippjuhid ei loe enamasti lõppdokumente allkirjastades neid sõna-sõnalt läbi. "Eesti Panga puhul, olen aru saanud, seda alusdokumenti... Ma ei olegi aru saanud, kas see alusdokument oli olemas või mitte... Teate, ma enam ei spekuleeriks nende teemadega," lõpetas peaminister pressikonverentsi.

"Ka mina pean tunnistama, et usaldasin 1990ndate aastate Eesti Panka liigselt," tunnistas Ansip. 

Peaminister Andrus Ansip ei taha nimelt Eesti Pangas avalikuks tulnud võltsimise tõttu mürki võtta, kuigi ta oli oktoobris Äripäeva ajakirjanikuga suheldes teatanud, et võib mürki võtta selle peale, et Eesti Pank ei ole midagi võltsinud.

Nii Ansip kui rahandusminister Jürgen Ligi andsid mõista, et valitsusel puuduvad igasugused hoovad, kuidas saada täpselt teada, mis 1990ndatel aastatel Eesti Pangas toimus.