„Eesti paistab OECD ja Euroopa Liidu liikmete kontekstis välja selle poolest, et madalama sissetulekuga inimesed kannavad kogu tulumaksust põhjendamatult suure koorma. Põhjused peituvad nii madalas tulumaksuvabas määras kui tulumaksu astmete puudumises. Tulumaksuvaba miinimumi tõstmine on mõistlik,“ selgitas Vassiljev.

„Samas selleks, et riigi tulud kriitiliselt ei väheneks, tuleks Reformierakonna valimisloosungi elluviimine protsendilise tulumaksumäära langetamise osas asendada tulumaksuvaba määra tõstmisega. Esimesest neist on abi jõukatele, teisest kõigile sama rahasumma ulatuses. Protsendilisest tulumaksu langetamisest aastal 2015. võidab näiteks peaminister 48 eurot, keskmise palgaga töötaja seitse ja alampalga saaja alla kahe euro kuus. Üldiselt võiks tulumaksuvaba määra muutmine olla kontekstis alampalga tõusuga. Vastasel juhul suureneb alampalka teeniva inimese maksukoormus.“

Rahandusminister Jürgen ligi ütles esmaspäeval Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus, et tulumaksuvaba miinimum peab hakkama tõusma, mis toetaks väiksema sissetulekuga inimesi otseselt ja oleks ühe järgmise kulukama maksumuudatuse sisu Eestis.