Tänane võlaõigusseadus annab üürnikule üürileandjast rohkem õigusi, rääkis Tõnu Toompark intervjuus ETV saatele "Terevisioon", kommenteerides saatelõiku eilsest "Pealtnägijast" kodu ostnud noorest perekonnast, kes on hädas majast lahkumast keelduva üürnikuga, vahendas ERRi uudisteportaal.

"Omaniku õigused sellise juhtumi puhul on üsna piiratud ja ainus võimalus tal siis mingil hetkel ongi kohtusse pöörduda. Ja nagu me näeme, siis kohtuveskid jahvatavad aeglaselt või üliaeglaselt. Kohus [---] ei arvesta sellega, et tegelikult vaene omanik peab ju kogu aeg mingeid kulusid kandma - antud juhul siis ta peab laenu maksma, ta peab kõrvalkulusid ehk kommunaalkulusid maksma. Nii et seis on, ausalt öeldes, omaniku seisukohast päris nuhtlus," rääkis Toompark.

Eilne "Pealtnägija" tegi loo Tallinna lähistele kohtutäituri oksjonilt majaosa ostnud noorest pererest, kes pole üle poole aasta oma uude koju sisse saanud, kuna sealne üürnik ei suvatse lihtsalt lahkuda.

Üürnikuks on kinnisvaramaakler Relika Roostalu, kes ei ole asjaosaliste väitel aga pikalt üüri ja kommunaalmakseid maksnud.