Kuna samal ajal saab mustale kohvile kuni veebruari lõpuni tasuta vahukoore, pidas klient kavalaks nõksuks kohvi hinda tolle kampaania ajal märkamatult kergitada.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS poekaupade ja teenuste müügidirektor Piret Kase sõnul on Statoili kuumade jookide hind püsinud stabiilsena viimased kaks aastat.

"Lisaks suurendasime eelmisel aastal ka kuumade jookide kogust 250 milliliitrilt 300-le, kuid hinna jätsime samaks. Nüüd oleme aga olukorras, kus aastate jooksul on tõusnud nii piima, vee kui ka elektri hind ja seetõttu maksavad kohvijoogid senise 1.70 asemel 1.85," põhjendas Kask.

"Kõige olulisem roll hinnatõusus on piima hinnal, sest ca 80 protsenti meie klientidest ostavad piimakohvi ning piima osakaal omakorda piimakohvis on ca 80 protsenti,“ rääkis Kask ning lisas, et tänu kohvi sisseostuhinna mõningasele langusele oli hinnatõus väiksem.

Kõik kohvi juurde kuuluvad lisatarvikud nagu siirup, šokolaadipuru, värske lisapiim, suhkur ja paberist kandikud on klientidele endiselt tasuta, kuigi ka nende ostuhind on aastate jooksul tõusnud.