“Arvestades Tallinna Sadama tähtsust Eesti transpordi- ja logistikasektoris ning Muuga sadama arenguplaane, peame arengutegevuses hindama kõiki võimalikke õnnetus- ja keskkonnariske,” lausus AS-i Tallinna Sadam sadamaohutusosakonna juhataja Siiri Lõhmus ettevõtte teates.

Riskianalüüsi teostaja leidmiseks kuulutas Tallinna Sadam mullu oktoobris välja avatud hankemenetluse. Hanke lähteülesande koostas Tallinna Sadam ja selle kooskõlastasid majandus- ja kommunikatsiooniministeerium, päästeamet ning tehnilise järelevalve amet.

Tähtajaks laekus kokku neli pakkumist ja hindamiskomisjon tunnistas eelmisel nädalal parimaks OÜ E-Konsult pakkumise.

Lõhmuse sõnul loodab Tallinna Sadam lepingu OÜ-ga E-Konsult sõlmida lähinädalatel. Lepingu tähtaeg on 12 kuud, seega peaks summaarne riskianalüüs valmima järgmise aasta alguses.

Riskianalüüsi koostamine on osa Läänemere põhi- ja allsadamate projektist “The Baltic Sea Hub and Spokes Project” ning seda kaasfinantseeritakse Euroopa Liidu TEN-T programmist.

“Analüüs peab ühelt poolt hindama sadamas tegutsevate käitiste vastas- ja koosmõjusid ning teisalt ka sadamategevuse mõju ümberkaudsetele aladele, sealhulgas sadama läheduses asuvatele elamupiirkondadele” kirjeldas sadamaohutusosakonna juht ootusi riskianalüüsile.