Tivoli Arendus on küll saatnud Nordeconile töövõtulepingu ülesütlemise avalduse, kuid avaldusel pole Nordeconi hinnangul õiguslikku alust, see rajaneb valedele väidetele ega ole seega kehtiv, teatas Nordecon börsiteates.

"Nordecon ei ole rikkunud Tivoli Arendusega sõlmitud töövõtulepingut. Tegelikkuses on Tivoli Arendus sattunud majanduslikesse raskustesse, ei ole suutnud täita oma lepingulisi kohustusi Nordeconi ees ning üritab nüüd vahendeid valimata endale koormavast lepingust vabaneda alusetuid ettekäändeid otsides," teatas ettevõte börsile.

Nordeconi teate kohaselt pole Tivoli Arendus suutnud tagada ehitusloa saamist ning selle tõttu on kogu projekti teostamine kokkulepitud mahus ja ajagraafikus takerdunud ning on muu hulgas korduvalt hilinenud seni tehtud töö eest esitatud arvete tasumisel. Nordecon kaalub töövõtulepingust taganemist ja tekitatud kahju ulatuses nõude esitamist Tivoli Arenduse vastu.

Esmaspäeval teatas Arco Vara, et ühisettevõte Tivoli Arendus ütles üles 13 miljoni eurose projekteerimis- ja ehitustööde lepingu Nordeconiga, kuna Nordecon rikkus lepingust tulenevaid kohustusi.

Mullu mais sõlmisid Arco Vara ühisettevõte Tivoli Arendus ja Nordecon lepingu korterelamute ja sinna juurde kuuluvate välisrajatiste projekteerimis- ja ehitustööde tegemiseks Tallinnas krundil endise aadressiga Narva maantee 67. Lepingu maht oli käibemaksuta ligikaudu 13 miljonit eurot.