Lisaks hakkavad märtsiks üle Eesti umbes 30 automaati ümberhäälestuse tulemusena pakkuma samas masinas nii sularaha väljavõtmise kui ka sissemaksmise võimalust, teatas Swedbank.

Swedbanki jaepanganduse tegevdirektor Ulla Ilissoni sõnul vähendab pank kontorivõrku eelkõige vähenenud kasutatavuse tõttu.

„Oleme viimased viis aastat oluliselt pingutanud oma internetipanga ja mobiilipanga arengu nimel. Klientide jaoks tähendab see mugavat ja lihtsat võimalust teha igapäevaseid pangatehinguid ja sõlmida lepinguid erinevates elektroonilistes kanalites.

Inimeste kasvav soov teha pangatoiminguid elektroonilistes kanalites on otseselt mõjutanud meie kontorite külastatavust – näiteks mõnes suletavas kontoris on klientide hulk viimase viia aasta jooksul langenud ligikaudu 40%, mullu aga enam kui 10%,“ märkis Ilisson.

Alates 1.juunist sulgevad uksed Marienthali ja Kawe kontor Tallinnas, Põhjakeskuse kontor Rakveres ning 1. juulil Elva ja Märjamaa kontorid. Pärnu Teatri kontor suletakse märtsis.

Elvas ja Märjamaal hakkab kontoreid asendama Swedbanki pangabuss, samuti jäävad mõlemasse kohta alles sularahaautomaadid ning mille senised sularaha sissemakseautomaadid seadistatakse ümber sularaha ka välja andma.

Pärnusse jääb senise kolme kontori asemel alles kaks suurt, täisfunktsionaalsusega kontorit. Suletavate kontorite töötajatel on võimalik jätkata tööd teistel ametikohtadel pangas.

Sularahaautomaatide võrk väheneb reaalselt 6 väljavõtu koha võrra, peamiselt Tallinnas ja Tartus kohtades, kus seni on olnud mitu masinat kõrvuti.

„25 võrra väheneb küll masinate arv, kuid reaalseid sularaha väljavõtu kohti on ainult kuue võrra vähem – viis neist Tallinnas ja üks Tartus. Enamasti muutub neis kohtades sularahamasina iseloom - lisaks sularaha välja võtmisele hakkavad masinad pakkuma ka võimalust raha arvele panna,“ selgitas Ilisson.