Testis osalesid kuue erineva tootja kuklid. Neli neist kaubanduskeskusest leitavat ja kaks erinevatest pagariäridest pärit maiust.

Testis osalesid kuus inimest, kes hindasid saia maitset ja konsistentsi, vahukoore/-kreemi maitset ja kvaliteeti ning kõige kokkusobivust.

Kohvik Narva vastlakukkel moosiga

Punkte: 22/60
Tüki hind: 0,70 eurot

Kukkel näeb päris kena välja, kuid kui võrrelda seda teiste kaubanduses müügil olevate sarnaste toodetega, on selgelt näha, et kukkel on märksa pisem.

Antud kukli puhul pole tegemist vahukoorega, vaid pigem sefiirilaadse kreemiga. Moos maitseb hästi, mõnusalt hapu ning seda pole ka liiga palju ega ka liiga vähe – täpselt parajalt!

Sai maitseb halvasti, kuna maitses on tunda seda, et tegemist pole just kõige värskema kukliga. Pigem ei ostaks juba seetõttu, et hind on väikese vahukreemiga kukkli kohta päris krõbe.

Hagari pagarite vastlakukkel

Punkte: 30/60
Tüki hind: 0,77 eurot

Hagari vastlakukkel näeb täitsa viisakas välja. Peale on lastud kena kogus vahtu löödud koort, mis maitses mõnusalt magusalt ning kukkel näeb priske ja isuäratav välja.

Samas välimus on petlik, sai on äärmiselt nätske ja maitsetu. Nätske sai pani kahtlema, kas kukkel pole mitte peale valmimist jäätunud olnud ja siis üles sulatatud. Pole just kõige parem valik.

Selveri Köögi vastlakukkel

Punkte: 27/60
Tüki hind: 0,53 eurot

Välimuselt tavaline kena priske kukkel, peal törts vahukoort ja Köök on lubanud, et sees maitsev moos. Esimene amps ehmatab ära, kuna muidu kena välimusega kukkel maitses õõvastavalt – pude ja vana. Tundub nagu oleks sai mõni päev varem valmis küpsetatud ja siis külmkappi seisma pandud.

Samas on tunda, et Selver on püüdnud viia toote uuele tasemele, pannes saia sisse mõnusalt suure portsu moosi. Vahukoor oli hea maitsega, mitte liiga lääge.

Eesti Pagari vastlakukkel

Punkte: 25/60
Tüki hind: 0,67 eurot

Ka selle kukli puhul on tootja välimusega vaeva näinud, isegi karp on rõõmsate rukkililledega kaunistatud, kuid kahjuks ei tule maitse loomine tootjal sama kenasti välja, kui pakendi kujundus.

Vahukoor, mis kuklile mütsiks peale sätitud, on ülevahustatud ja meenutab pigem võid. Kuigi karbil puudub märge, et tegemist on kukliga, millest võib leida ka moosi (koostisosade hulka on see siiski märgitud), sisaldab kukkel paar tilka jõhvikamoosi.

Antud kukli puhul jääb kahjuks mulje, et isegi tootja ei suuda ära otsustada, kas teha moosiga või moosita, sest keedist on justkui kogemata vahukoore ja saia vahele pillatud. Sai maitseb hästi – jätab värske küpsetise mulje.

Reval Kondiitri vastlakukkel

Punkte: 21/60
Tüki hind: 0,57 eurot

See on testi ainus kukkel, mida pole võimalik vähem kui neli tükki korraga soetada. Kahjuks ka selle pagaritoote puhul jätab saia kvaliteet kõvasti soovida – sai on nätske ja niiske ning vana maitsega.

Samas tuleb kiita kukli valmistajat selle eest, et nad on lisanud saia sisse kardemoni, tehes sellega küpsetise märksa põnevamaks kui teised omataolised.

Peale vahustatud koor on maitselt neutraalne, seega, kes väga magusat ei armasta, sellele sobib.

Pai Pagari vastlakukkel

Punkte: 34/60
Tüki hind: 0,50 eurot

Kena välimusega maius. Samas sai on ka selle kukli puhul täielik pettumus – maitseb vanalt ja tundub nagu oleks kukkel üleöö külmikus oma müügikorda oodanud. Vahukoor on hea maitsega, mõnusalt magus, kuid samas mitte liiga lääge.

Tuim korralik vastlakukkel, kuhu pole midagi liigset lisatud ja ükski maitse ei domineeri teiste üle. Testijate lemmik!

Täiuslikku kuklit, mille järgi poodi minna, kahjuks Delfi ei leidnud. Ükski testitud kukkel ei suutnud sööjaid meeldivalt üllatada. Enamike maiuste sai oli ebameeldiv ning veidi vana maitsega. Samas, kui sai oli hea maitsega, oli vahukoorega ämbrisse astutud.

VAATA, MILLISEID VASTLAKUKLEID DELFI TESTIS: