Eesti Energia pressiesindaja Eliis Vennik selgitas, et kui ettevõte müüb kliendile teatud koguse rohelist energiat, siis peab ettevõte ka avatud elektriturul tagama, et on vähemalt samas mahus ise taastuvatest allikatest - näiteks tuul, vesi, biomass - elektrit tootnud ja börsile müünud.

"Kui meie enda rohelise elektri tootmisest ei piisa rohelise energia müügiks, siis ostame turult taastuva energia sertifikaate, mis tagavad, et antud kogus on taastuvat elektrit on toodetud mõne teise tootja poolt," kinnitas ta.

Kui Elektrumi poolt müüdavast elektrienergiast on juba algupäraselt üle 40 protsendi pärit taastuvatest allikatest, siis miks Elektrum rohelise energia paketti ei paku?

"Ei ole praegusel hetkel näinud põhjust täiesti 100 protsenti rohelise elektripaketi välja töötamiseks, kuid samas saab iga meie klient juba koheselt osa meie poolt ostetud ja taastuvatest energiaallikatest toodetud elektrist, ilma selle eest lisatasu maksmata," ütles Elektrum Eesti avalike avalike suhete spetsialist Priit Pruul.