BWB juhatuse esimees Margus Vanaselja ütles Saarte Häälele, et idee peredele lapsetoetust maksta sai alguse tegelikult sellest, et mitmel laevaehitusfirma töötajal on viimasel ajal perre kolmas või neljas laps sündinud.

"Mul on siiralt hea meel, et meie ettevõtte töötajad on tublid pereinimesed, ja ma leian, et seda tuleb väärtustada," sõnas Vanaselja.

Ta selgitas, et ettevõte saab perekesksust välja näidata mitmel moel. BWB on lisaks kõigele muule motiveerivale leidnud, et rahaline toetus on peredele kõige olulisem.

"See meede ei ole muidugi pelgalt altruistlik samm, vaid me loodame sellega oma noori töötajaid Saaremaaga ja ettevõttega rohkem siduda ja miks mitte ka uusi töötajaid siia meelitada," avaldas Vanaselja. "Nimetagem seda erasektori sotsiaal- ja regionaalpoliitiliseks algatuseks."

BWB kinnitusel on lastetoetuse maksmine tähtajatu projekt. Ehk teisisõnu kavatseb BWB lastetoetust maksta seni, kuni ettevõttel selleks võimalusi jätkub. 150 euro suuruse toetuse saajate hulgas on laevatehases praegu kümmekond perekonda.