"Restruktureerimise puhul on võti kindlasti selles, et ettevõte peab olema pikaajaliselt jätkusuutlik ja kasumlik, siis on valitsusel tunduvalt tugevam positsioon ka taotleda riigabi luba," ütles majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, vahendas BNS.

"Üksikuid detaile on palju, aga ma arvan, et see on peamine, et ettevõte peab olema pikaajaliselt jätkusuutlik," rõhutas ta. "Kasumlikkuse määr on ka arutelu objekt."

Parts märkis, et valitsus on Estonian Airi küsimust arutanud lühikese ajaga neli korda, mis näitab ministri sõnul tõsist suhtumist ja seda, et otsitakse parimat lahendust. "Me oleme sellele lahendusele praegu üsna lähedal," lisas ta.

Neljapäevasel kabineti nõupidamisel valitsus veel ühtegi otsust ei langetanud, aga sai ülevaate selles osas, et mismoodi on ettevõte restruktureerimisplaaniga edasi liikunud. "Ettevõte vajab küll lisaaega, aga on ka töövõite, asjad liiguvad," märkis Parts.

Parts lisas ka, et praeguses restruktureerimise faasis on oluline ajaline faktor. "Peame oleme realistid, me ei saavuta kuu-kahega suuri läbimurdeid."

Võimalikest partneritest rääkides ütles Parts, et poole aasta jooksul on toimunud erineval tasemel erinevaid kõnelusi paljude siinses regioonis tegutsevate või tegutsemise vastu huvi tundvate ettevõtetega. Praeguse seisuga on Partsi sõnul valitsuse esimene eelistus siiski ettevõtte restruktureerimine.