Pärast uhket poleerpesu väljus Jaanus-Juhan õnnelikult oma puhtusest läikiva 2002. aasta sinist värvi metallik Renault Megane’iga pesulast ning sõitis koju. Õhtuhämaras ta midagi eriskummalist ei märganud, kuid hommikul autole pilku heites rabas nähtu ta peaaegu jalust.

“Värv oli survepesu tagajärjel kohati suurte tükkidena maha koorunud,” ütleb Jaanus ja osutab oma auto kapotil, juhi ukseliistul ja katusel olevatele silmatorkavatele kahjustustele.

Jaanus-Juhan esitas pärast autopesu leitud värvikahjustuse kohta avalduse ka ASile Statoil Fuel & Retail Eesti, kes võttis kaebust tõsiselt ja kutsus kliendiga kohtumisele ka pesula hooldusfirma Tamway esindaja.

Statoili autopesu ei kahjusta auto laki- ja värvkatet

"Klient kaebab, et Statoili autopesula tekitas tema 11 aastat vanale autole värvikahjustusi. Antud kahjustused ei tekkinud Statoili autopesula süül, vaid olid tingitud eelnevalt kahjustunud auto lakikattest," kommenteeris täna Õhtulehes ilmunud kaebust Statoili esindaja Jaanus Pauts.

Statoili automaatpesula kasutamisel on värvi- ja lakikahjustuse teke Pautsi sõnul normaalse pesuprotsessi käigus nõuetekohase värvikihiga autole äärmiselt ebatõenäoline.

"Statoilis on kasutusel väga kaasaegne tehnoloogia, mille tulemusena on viimase aasta jooksul pesula süül juhtunud õnnetuste osakaal vaid 0,019% kõigist pesukordadest. Peamiseks pesulaõnnetuse juhtumiks on tagakojamehele ja sellega ka auto kerele tekitatud vigastused, mis on klientidele korvatud," kirjeldas Pauts.

Statoil vastutab Pautsi sõnul pesu käigus värvikahjustuste tekkimise eest alati, kui kahjustus on tekkinud automaatpesumasina mittenõuetekohase töö tagajärjel. "

Käesoleval juhul on pesula töötanud nõuetekohaselt ning on tuvastatud, et laki koorumine tavapärase pesu käigus oli tingitud ebakvaliteetsest lakikihist. Ühtlasi tahan siinkohal toonitada, et artikli pealkirjas ja ka artiklis sees kasutatud sõnavara pärineb kliendi suust. Statoil võtab iga autopesulaga seonduvat kaebust väga tõsiselt, kaasasime oma valdkonna eksperdid ning kliendisuhtlus toimus viisakalt," selgitas Pauts.