See tähistab summat, millest suuremaid ja madalamaid väljamakseid oli võrdselt, teatas amet.

Eelmise aasta neljandas kvartalis töötajatele tehtud väljamaksete summa oli kokku üle 1,3 miljardi euro ja seda maksti 544 449 inimesele.

2011. aasta neljandas kvartalis tehti väljamakseid kokku 537 991 inimesele ja väljamaksete summa oli kokku ligi 1,25 miljardit eurot. Mediaanväljamakse oli 2011. aasta neljandas kvartalis 623 eurot kuus.

Eelmise aasta kohta tervikuna oli väljamaksete summa üle 5,1 miljardi euro ja seda maksti 626 344 inimesele. Kuu keskmine brutoväljamakse 2012. aasta kohta oli 680 eurot ja mediaanväljamakse ligi 535 eurot, kokku 6419 eurot aastas.

Maksu- ja tolliameti kvartaalsete väljamaksete statistika sisaldab palka ja muid tulumaksuga maksustatavaid tulusid, mida tööandja deklareerib tulu- ja sotsiaalmaksu deklaratsiooni lisas. Selle hulka ei kuulu koondamishüvitised.

Oluline on ameti teatel tähele panna, et statistikaameti ja maksuameti andmed väljamaksete kohta ei ole metoodika erinevuse tõttu võrreldavad. Statistikaamet avaldab keskmist palka, mis sisaldab järgmisi tasuliike: aja- ja tükitöö tasu, puhkusetasu, mitterahaline ehk loonustasu, ebaregulaarsed preemiad ja lisatasud. Maksuamet ei avalda keskmist palka, vaid isiku kohta tehtud erinevaid väljamakseid, mis on seotud töösuhtega.

Statistikaameti andmed on tekkepõhised, maksuametil kassapõhised. Statistikaamet taandab osalise ja täistööajaga töötajate palga võrdlemiseks töötajate arvu täistööajale. Maksuamet võtab arvesse kõik isikud, kellele on tehtud väljamaksed, sõltumata kas väljamakse on inimesele tehtud täistööaja või osalise tööaja eest.