"Päris kindlasti võib öelda, et kuna 75% eestimaalastest elab kortermajas, siis on korteriühistud üks tugevamaid kodanikeühendusi tänases Eestis," nentis Eesti Korteriühistute Liidu juhatuse liige Urmas Mardi liidu teates.

"Meie soov on, et korteriühistute hääl kostaks tugeva poolena nii avalikus arutelus kui ka seadusloomes. Siinkohal on Eesti teinud märkimisväärseid samme, mida tõstetakse esile ka Euroopas - ühistud on saanud riiklikke toetusi majade renoveerimiseks, parlamendis on moodustatud korteriühistute toetusrühm ning ettevalmistamisel uus korteriomandi-korteriühistu seadus," loetles Mardi.

"Eesti Korteriühistute Liit aastatega koolitanud tuhandeid ühistujuhte, saavutanud ühistute elektri ühisostul hea hinna avatud elektriturul."

Eesti Korteriühistute Liit kavandab Euroopa kodanike aastasse laiemat diskussiooni eluasemega seotud õiguste, kohustuste ja vastutuse ning eluasemevaldkonna arengusuundade ja eesmärkide üle, mis puudutavad nii Eesti kui ka laiemalt Euroopa kodanikkonda.

"Elanikkonna eluaset ja elamistingimuste parandamist puudutavad küsimused on päris kindlasti üks osa Euroopa tulevikule keskenduvast avalikust arutelust," kinnitas Mardi.