Läinud aasta tulusid hakati elektrooniliselt deklareerima 15. veebruarist. Samast kuupäevast väljastasid ka maksu- ja tolliameti teenindusbürood eeltäidetud tuludeklaratsioonide väljatrükke.

Eelmisel aastal oli tulu deklareerijaid 646 800, kellest e-maksuametit/e-tolli kasutas 94%, sel aastal prognoosib amet vähemalt 645 000 deklareerijat. Eeldatavalt peaks pisut suurenema ka e-deklaratsioonide osakaal, prognoositavalt 95%-ni.

Tuludeklaratsiooni esitamise viimane päev on 1. aprillil. Kauem läheb nende deklaratsioonide töötlemisega, mis esitatakse paberil, siis alustatakse tagastamisega hiljemalt 20. aprillil. Üldine tulumaksu tasumise ja tagastamise tähtaeg on sel aastal 1. juuli.

Kiirelt, viie tööpäeva jooksul saavad tulumaksu tagasi need maksumaksjad, kes esitasid oma tuludeklaratsiooni hiljemalt 2. aprilliks elektroonselt ja kellel puudusid perioodil 15. veebruarist 2012 kuni 14. veebruarini 2013 maksuvõlad.

Maksu- ja tolliamet ei saa viie tööpäevaga tagastada enammakstud tulumaksu nendele klientidele, kelle deklaratsioon vajab täiendavat andmete kontrolli.