"Nüüd oodatakse, et riigikohus võtaks kaebuse menetlusse - see selgub umbes kahe nädala jooksul," ütles Stadleri esindaja BNS-ile.

Tallinna ringkonnakohus jättis 18. veebruaril rahuldamata Stadleri apellatsioonkaebuse Tallinna trammiostuhankele ja muutmata Tallinna halduskohtu möödunud aasta lõpus tehtud otsuse ning tänavu 8. jaanuaril tehtud täiendava otsuse.

Suvel väljakuulutatud hankega on kavas osta Tallinna 4. liinile uusi tramme, mille eeldatav maksumus on 44,25 miljonit eurot, ettevõte soovib saada vähemalt 15 uut trammi. Tallinna Linnatranspordi AS tunnistas hankel edukaks Hispaania ettevõtte Construcciones y Auxiliar de Ferrocarrile S.A (CAF) pakkumise ja leidis, et Stadleri pakkumine ei vastanud tingimustele.

Novembri keskpaigas esitas Stadler riigihangete komisjonile vaidlustuse, milles taotles CAF-i pakkumise vastavaks ja edukaks tunnistamise ja enda pakkumise tagasilükkamise otsuse tühistamist. Komisjon rahuldas vaidlustuse üksnes CAF-i pakkumise vastavaks ja edukaks tunnistamise osas ja leidis, et otsus Stadleri pakkumise tagasilükkamise kohta on kontrollitav ja põhjendatud. Samale seisukohale jäi detsembri lõpus ka Tallinna halduskohus.

Jaanuari lõpus jättis riigikohus menetlusse võtmata Stadleri määruskaebuse ringkonnakohtu määrusele, millega kohus jättis pikendamata Tallinna Linnatranspordi AS-ile kehtestatud keelu uute trammide ostmise hankelepingu sõlmimiseks.