Boriss Berezovski ja Vladimir Gussinski, kes mõlemad kasutasid oma vara ja meedia-impeeriumi Putini valitsuse poliitika arvustamiseks, on tänaseks vabatahtlikult pagendusse läinud. Poliitilisi põhjusi peetakse peamiseks ka Venemaa suurima naftakompanii Jukose juhi Mihhail Hodorkovski vahistamisel läinud nädalavahetusel.

Putin on kasutanud “jaga ja valitse” taktikat. Teisi oligarhe ei rünnata, kui need käituvad Putini ametiaja alguses vaikselt kokku lepitud reeglite järgi. Putin kinnitas ka esmaspäeval, et tegemist ei ole laiema kampaaniaga. Valitsus ei vaidlusta erastamistehinguid, kui oligarhid maksavad makse, investeerivad kodumaale ega sekku poliitikasse. Just viimast reeglit rikkus Hodorkovski, kui toetas avalikult detsembrikuiste duumavalimiste eel opositsiooniparteisid ning vihjas isiklikele poliitilistele ambitsioonidele seoses 2008. aasta presidendivalimistega.

Analüütikud ennustavad, et Venemaa turud jäävad närviliseks vähemalt presidendivalimisteni tuleva aasta märtsis, kuid huvi Venemaa ning sealhulgas Jukose vastu püsib. Osa investoreid kasutas esmaspäevase vabalanguse järel võimalust Vene turule soodsamalt siseneda.

Poliitikavaatlejad tunnevad aga tõsist muret Putini administratsiooni kasvava autoritaarsuse ning julgeolekuorganite võimu tugevnemise üle. Kolmas kvartal näitas taas kapitali kasvavat väljavoolu Venemaalt.