"Soovime sellest ka investoritele võimalikult kiiresti teada anda," märkis Hunt. Ta ei soovinud siiski täpsustada, millal aktsionäride üldkoosoleku päevakorrapunktide ja dividendide teatega ametlikult välja tullakse.

Tallinki mullune puhaskasum kasvas 49 protsendi ehk 18,6 miljoni euro võrra kokku 56,3 miljoni euroni. Peamine kontserni müügitulude kasv tulenes ligi 30 miljoni euro võrra suuremast kaupluste ja restoranide müügist. Piletitulude kasvu pärssis samas halb ilm ja tugev konkurents.

Poodide ja restoranide müügitulu positiivne trend jätkus ka neljandas kvartalis näidates 6-protsendist kasvu absoluutarvestuses ning 5-protsendist tulu kasvu reisija kohta võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Oluline mõju puhaskasumile tuli ka Soome-Saksa liini sulgemisest ja liinil tegutsenud laevade tulusast prahtimisest.'

Tallinki edu on Läänemerel pigem siiski erakordne. Tallinki suurim ja olulisim konkurent Viking Line teatas mõne nädala eest, et sel aastal dividende ei maksa.

Laevafirma kinnitas paar päeva tagasi ka juba pikemalt kõne all olnud kuuldust, et toob Tallinn-Helsingi vahel sõitva Viking XPRS-i Rootsi lipu alt Eesti lipu alla, sest eesti laevaperele ei pea nii palju palka maksma kui rootsi töötajatele. Tööjõukulu on aga alati iga ettevõtte eelarves suurim peavalu.