Zürichis avati valimisjaoskonnad kell 7 ning Bernis kell 9 hommikul Eesti aja järgi, Genfis tuli valijatel hääle andmisega oodata kella 11.00-ni. Enamik šveitslasi andis oma hääle eelnevalt posti teel.

Rahvahääletusel küsitakse valijate arvamust eelnõu kohta, mis kehtestab börsiettevõtetele piirangud, keelustades muu hulgas teatud hüvitised, teiste seas "kuldse käepigistuse" ning piirab nõukogu liikmete ametiaega ühele aastale.

Referendumi korraldamiseks vajalikud 100 000 allkirja kogunud niinimetatud Minderi algatus nõuab tippjuhtide töötasude ja hüvitiste piiramist, arvamusküsitlused näitavad, et valijad kiidavad algatuse heaks.

Rahvahääletuse eel küttis valijate pahameelt veebruaris farmaatsiafirma Novartis juhi kohalt lahkunud Daniel Vasella näide. 2011. aastal palga ja lisatasudega 15 miljonit Šveitsi franki (12 miljonit eurot) teeninud Vasella plaanitav lahkumishüvitis on 72 miljonit franki kuue aasta jooksul tingimusel, et ta ei lähe tööle konkureerivasse ettevõttesse.

Hiljuti ajakirjandusse lekkinud kokkulepe vallandas pahameeletormi ja sundis Novartist teatama, et alates 1996. aastast ettevõtet juhtinud Vasella loobub hüvitisest.

Šveitsi valitsus ja parlamendi ülemkoda ei toeta algatust, kartes, et suurfirmad võivad selle heakskiitmise järel oma peakorteri Šveitsist ära viia.