Palace'i hotelli majandamise võtab Aldera Hotell võtab üle tänavu 1. mail, kirjutas BNS.

Eestis 14 aastat tegutsenud Skandinaavia hotellioperaator Scandic Hotels AS lõpetab oma tegevuse Eestis, müües Palace'i hotelli Eften SPV 11 OÜ-le, millest pool kuulub Eften Kinnisvarafondile ja pool Esraven AS-i kaudu Vello Kunmanile.

"Meil on hea meel tõdeda, et Palace'i hotelli väärikat ajalugu kannab alates sellest kevadest edasi Eesti kapitalil põhinev operaatorfirma, kes on end juba tõestanud nelja hotelli eduka juhtimisega. Saan kinnitada, et meil on Tallinnhotelsiga ühine arusaam Palace'i tähtsusest kesklinna miljööle ning lähima paari kuu jooksul lepitakse kokku ka pisidetailide osas," kommenteeris otsust Eften Capital AS-i tegevjuht Viljar Arakas pressiteates.

Aldera Hotell on nelja hotelliga seni hästi hakkama saadud ning laienemine pole olnud juhuslik, ütles ettevõtte tegevjuht Ain Käpp pressiteates. "Juba alates 2006. aastast, mil renoveeritud sai Savoy Boutique hotell Suur-Karja tänaval, uskusime, et meie ettevõtte laienemine ka edaspidi on väga tõenäoline," ütles Käpp.

Eelmise aasta lõpus lõpetas Scandic Hotels ennetähtaegselt Pärnu rannahotelli opereerimise ning äsja sõlmiti leping Scandic Palace'i müügiks. Sellega lõpetab Scandic Eestis tegutsemise. Scandic Hotels lõpetas 2011. aasta majandusaasta 38 500 eurose kasumiga võrreldes 2010. aasta 181 200 eurose kahjumiga. Ettevõtte müügitulu oli 1,8 miljonit eurot. Scandic Palace'i tütarettevõtte Finest Palace kasum oli 153 800 eurot.