SEB majandusanalüütiku Ruta Arumäel on heameel jaanuari statistikast näha, et tööstussektori vedajal, elektroonikatööstusel, läheb jätkuvalt hästi.

"See sektor on viimase poole aasta jooksul toodangumahtu aina suurendanud. Nii et see sektor on vedanud ka koguekspordi mahu trendina kergelt tõusvasse joonde," ütles Arumäe.

Pilt pole aga majandusanalüütiku sõnul tööstusharuti sugugi ühtlane - on langevaid ja tõusvaid sektoreid.

"Suuremad tööstusharud olid seekord valdavalt plusspoole peal. Sealhulgas üks suuremaid harusid, toiduainetööstus, näitas jaanuaris kõrgeimat kasvu viimase aasta jooksul," sõnas Arumäe.

Jaanuarikuine kuueprotsendiline kasv on olusid arvestades hea tulemus, mis näitab, et eksporti on suudetud jätkuvalt ikkagi kasvatada. Viimaste kuude tööstustoodangu kasvud on olnud Arumäe sõnul pigem head ning indikeerivad, et detsembrikuine ekspordi langus jäi ajutiseks, seda vähemasti jaanuari seisuga.

"Kõikide tööstusharude eksport kokku on ikkagi aga üsna heitlik ning üleüldist positiivset fooni ei ole. Tööstustoodangu kasv on kergelt haavatav ning kuiselt palju kõikuv, sõltudes üksikute tööstusharude erinevast käekäigust," sõnas Arumäe.