MetaMed pakub üle interneti sisuliselt igaühele, kes teenust osta jaksavad, isiklikku kõrgetasemelist meedikute uurimisrühma. Nimelt kogub MetaMed kokku kõikvõimalikud patsiendi kohta käivad andmed — alates inimese geenikaardist ja elukeskkonnast ning lõpetades varem põetud haigustega — ja annab need parimatele arstidele analüüsida.

Nii võib haruldase haiguse põdeja saada MetaMedist kinnitust oma senisele diagnoosile, täpsemaid prognoose haiguse arenemisest, soovitusi kõige uuemate ravimite tarvitamiseks või lausa geneetilise analüüsi, mis näitab muuhulgas haiguse võimalikku pärilikkust.

Tõsi küll, igaüks praegu veel MetaMedi teenuseid endale lubada ilmselt ei saa. „Jah, praegu pakume teenust jõukale kliendile,” ütles MetaMedi nõukogu esimees Jaan Tallinn, Eesti IT-edulugude Kazaa ja Skype’i üks loojatest. „Alustaval teenusfirmal on lihtsam tegeleda väheste jõukate klientidega kui paljude keskklassi-klientidega,” selgitas Tallinn uue ettevõtte ärimudelit. Kuigi iga klient saab MetaMedilt isikliku pakkumise, maksavad isikliku arstide uurimisrühma teenused TheNextWebi andmetel umbes 5000 dollarit 24 tunni eest. Kuna keerulise juhtumi analüüsimine võtab aega kuni neli tööpäeva, peaks arvestama 20 000 dollarise arvega. Ravikindlustus üldjuhul erameditsiini teenuseid ei kata.

Jaan Tallinna sõnul on MetaMedi peamiseks sihtturuks praegu USA. Samas lubab ettevõte vastata ka mujalt pärit patsiendi päringule, kuigi see ei tähenda lubadust kõiki soovijaid teenindada.