Need ettevõtted asutati sissemakset tegemata, mõlema äriühingu autoriseeritud kapital on kuni 200 000 briti naela, teatas ettevõte börsile.

"Tütarühingute asutamise ja omandamise eesmärgiks on juriidilise platvormi loomine seoses OEG kontserni tegevuse laiendamisega kontserni põhitegevusega seotud ja kaughasartmängude turgudel," seisab börsiteates.

"Käesolevad tehingud ei ole käsitletavad tehinguna seotud isikuga ning ei oma otsest mõju OEG kontserni majandustegevusele. Juhatus ja nõukogu ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud," lisatakse teates.

Maksuvaba äriajamine

Ettevõtte tulumaks on Jerseyl 20%, kapitali juurdekasvu maks 0%, filiaali maks 20%, dividende maksustatakse 0-20%, intresse 0-20%, rojalteid 0-20%.

Jersey'l registreeritud ettevõtted on Jersey residendid maksustamise mõttes ja tasuvad tulumaksu maailmatulult. Väljapool Jersey'd registreeritud ettevõtteid loetakse Jersey residendiks, kui nende juhtimine ja kontroll asub Jerseyl. Teatud ettevõtetele rakendatakse madalamat maksumäära.

IBC (International Business Company) maksumäär võib olla 0,5% -30%. Üldjuhul on määraks 2%. Maksumäär 0-2% on krediidi- , kindlustus- ja teatud finantsettevõtetel. Ettevõtted, mille äritegevus ei asu Jerseyl ja mille omanikud on mitteresidendid, on maksude tasumisest vabastatud, väidab Vikipeedia.

Stabiilne pelgupaik

Eesti fondijuhtide kirjutatav Finantsvaate blogis on Danske Capitali juhatuse liige Märten Kress öelnud, et erinevalt laialtlevinud arusaamast, kus offshore firmasid kasutatakse eelkõige maksude optimeerimiseks, on Boston Consulting Group analüüsi kohaselt tegelikult peamiseks põhjuseks hoopis turvalisus ja stabiilsus.

"Teisisõnu otsitakse oma varadele, või vähemalt osale neist, turvalist pelgupaika tingimustes, kus kodumaine poliitiline keskkond on ebastabiilne või on finantsregulatsioonis selgeid puudujääke. Lisaks eelistavad mitmed piiriüleseid investeerimislahendusi kasutavad rikkurid privaatsust ja diskreetsust, mida välispangad neile pakuvad," kirjutas Kress.

Üldiselt on kogu piiriülene pangandus läbimas tema sõnul olulist regulatiivset arengut rohkema avatuse, avalikustamise ja rahvusvahelise koostöö suunas, mis on märagatavalt vähendanud Euroopa ja Põhja-Ameerika rikkurite huvi offshore lahendusete järele.

"Samas on näha huvi kasvu arenevate riikide miljonäride poolt, kelle puhul finantskeskkonna turvalisus ja stabiilsus mängib jätkuvalt tähtsat rolli. Euroopa pangad ja riigid on siinkohal jäämas mõneti kehvemasse konkurentsipositsiooni," märkis Dasnke Capitali üks juhtidest.