"Ettevõttel on Põhja-Tallinna prügiveo korrastamiseks aega neljapäevani, mil korraldame uue kontrollreidi ja kui lepingupartner prügiveoga hakkama ei saa, alustame lepingu lõpetamise protsessi," ütles Tallinna abilinnapea Arvo Sarapuu.

Raepressi teatel nenditi nõupidamisel Ekoviri juhtidega, et Ida-Virumaal edukalt tegutsenud prügiveofirma ettevalmistustöö tulekuks Tallinna prügiveoturule oli nõrk. Kõige suurema puudusena toodi välja puudulik logistiline ettevalmistus.

Jäätmete vedajad ei olnud piisavalt tutvunud Põhja–Tallinna linnaosa spetsiifikaga ja kuna prügivedajad ei orienteerud tänavate võrgustikus, jäi märtsi esimestel päevadel üle kolmekümne konteineri õigeaegselt tühjendamata.

„Selline lohakus on absoluutselt lubamatu ja iga õigeaegselt tühjendamata konteiner toob firmale leppetrahvi,“ lausus Sarapuu.

Ossipenko ettevõte Ekovir veab Põhja-Tallinnas prügi alates käesoleva aasta märtsist. Niipea, kui Ekovir prügi vedama hakkas, tulid teated, et prügikastid ajavad üle ja prügikastide kõrvale tekivad suured prügimäed, sest inimestel pole oma jäätmeid kuhugi panna.

Linna teatel tekkisid vedamata jäätmed osalt ka elanike süül, eriti nende ühistute juures, kus vedajad lukustatud konteineritele ligi ei pääsenud.

Üsna mitmel pool on korrusmajade juurde kuhjunud äravisatud diivanid, külmutuskapid, televiisorid või ehituspraht, mis ei liigitu mingil moel olmeprügiks, vaid suuremõõdulise prügi äraveoks tuleb korteriühistutel tellida eraldi äravedu.

Samas on ka neid majaomanikke ja ühistuid, kes on jätnud, vaatamata korduvatele meeldetuletustele prügilepingu sõlmimata.