Rajatavasse keskusesse luuakse vähemalt 100 uut töökohta, teatas Selver.

„Pärast pikki läbirääkimisi kõigi osapooltega on nüüdseks detailplaneering kinnitatud, lepingud ehitaja ning taristu rajajatega allkirjastatud ning lähipäevil võib märgata meie krundil juba ehitustegevust,“ ütles Selveri keti juht Andres Heinver.

Peetri külla rajatava Selveri kogupinnaks on ligi 6500 ruutmeetrit, millest 3000 ruutmeetrit võtab enda alla müügisaal.

Selveris saab tööd ligi 70 inimest, neile lisanduvad töökohad üürnike juures. Kohalik elanik leiab Selverist rikkaliku valiku toidu- ja esmatarbekaupu, sortimendis on ligi 20 000 erinevat toodet. Keskuse juurde tuleb üle 350 parkimiskoha.

Lisaks toidupoele on rajatavas Selveris üle 1000 ruutmeetri pinda allüürnikele. Keskuses leiavad koha apteek, toidukoht ning erinevad kauplused ja teenusepakkujad.

Seoses uue kaubanduskeskuse rajamisega tekib Peetri külla uus tänav nimega Veesaare tee, rekonstrueeritakse Mõigu tee Tartu maanteest Küti teeni, valmib uus kergliiklustee ning saab uue katte Aruheina tee.

Kõigi taristuga seotud tööde elluviijaks on aktsiaselts Tallinna Teed ning ehituse lõpptähtajaks on septembri keskpaik.

Detailplaneeringu kohaselt on võimalik rajada Tartu maantee äärde veel ärihoone pindalaga kuni 7000 ruutmeetrit, kaks automüügisalongi ja üks büroohoone. Kinnistud kuuluvad aktsiaseltsile Tallinna Kaubamaja Kinnisvara.