"2- ja 3-toalised korterid, eriti just 2-toalised on rohkem surve all ehk siis kõige rohkem võetakse seda, millele hammas peale hakkab," rääkis Teder eilsel kinnisvaraettevõtete liidu konverentsil.

Suurenemas on ka nende ostjate grupp, kellele paneelmajad enam ei sobi ja kes otsivad endale elukohta uuemates majades. "Mustamäe näitel on näha, et selle piirkonna elanikkond vananeb," märkis Teder.

Järgmisel kahel aastal suurenevad tõenäoliselt hinnakäärid uute korterite ja kogu korterituru vahel. "Kui me uutele korteritele ennustasime hinnatõusu 10-20 protsendi vahele, siis koguturule me nii kõrget hinnatõusu ei julge prognoosida," sõnas Teder.

Uute elamispindade hinnatõus tuleb eelkõige uute projektide arvelt, kuna iga uus projekt tuleb müüki kõrgema hinnaga. Uued projektid on enamasti ka järjest paremad, kas projektilahenduselt, arhitektuurilt või energiasäästlikkuse poolest.

Eramajade osas jätkub vahepeal seiskunud valglinnastumine. Ostetakse ära buumiaegset jääki ning uusi maju ehitatakse veel vähe. Korterite hinnatõusu järel liigub ostuhuvi ridaelamu ja paariselamu suunas.

Kruntide turg tõuseb Tederi sõnul hetkest, mil on odavam osta krunt ning ehitada maja, kui osta valmismaja.