Nii SF Bio kui ka Finnkino, kes opereerib Baltikumi turul Forum Cinemas nime all, jätkavad edaspidi tegutsemist oma nime all. Loodav ettevõte on tegev Rootsi, Soome, Norra, Eesti Läti ja Leedu turul, teatasid ettevõtted.

Ratose ja Bonnieri omanikud toetavad uue loodava kinogrupi pikaajalist kasvu ambitsiooni nii olemasolevatel kui ka uutel turgudel.

"Bonnieri jaoks on see parim võimalik tehing," selgitas Bonnier AB tegevjuht Jonas Bonnier.

"Meist saavad uue suure kasvupotentsiaaliga kinoäri osanikud. Bonnieri jätkab oma pikaajalise kinoäris osalemise traditsiooni uut põnevat etappi, kus loodav kinogrupp saab võtta nii juhirolli ajal, mil kinovaldkonnas toimub palju muutusi, kui jätkata ka kohalike filmide valiku edendamist."

"Me loome piirkonna suurima kinogrupi, kus kaks Põhjamaade tugevat kaubamärki ühinevad, et olla veelgi konkurentsivõimelisemad ja jätkuvalt pakkuda ligitõmbavat filmivalikut nii Põhjamaades kui ka Baltikumis," ütles Ratose tegevjuht Susanna Campbell.

"Loodaval äril on Euroopa kinoturul unistuste positsioon," ütles SF Bio ja uue kinogrupi tegevjuht Jan Bernhardsson. "Nii SF Bio ja Finnkino kasv on olnud kasumlik."

Firma koguväärtus on ligikaudu kolm miljardit rootsi krooni. Loodava ettevõtte oodatav müügitulu on ligikaudu 2,6 miljardit rootsi krooni ning maksueelne kasum (EBITA) ligikaudu 360 miljonit rootsi krooni.

Ülevõtmise käigus ühinevad SF Bio ja Finnkino, tehingu käigus ei ole Bonnieril investeeringukohustust ning esialgselt ka mitte Ratosel.

SF Bio on Rootsi suurim kinogrupp, kellel kuuluvad ka kinod Norras. Kokku on SF Bio-l 43 kino koos 282 ekraani ja 38 000 istekohaga. Finnkino Oy on Soome suurim kinode operaator.

Baltikumis tegutseb Finnkino Forum Cinemas nime all ning talle kuulub Balti riikides ja Soomes kokku 24 kino oma 158 ekraani ja 27 000 istekohaga.

SF Anytime, mis kuulub samuti SF Bio alla, ei ole osa ühinemistehingust.

Tehingule on veel vaja konkurentsiametite heakskiitu ning see loodetakse saada käesoleva aasta aprilli lõpuks, märkisid ettevõtted.

Ratos on erakapitali konglomeraat. Ratose omandusse kuuluvad AH Industries, Arcus-Gruppen, Biolin Scientific, Bisnode, DIAB, Euromaint, Finnkino, GS-Hydro, Hafa Bathroom Group, HL Display, Inwido, Jøtul, KVD Kvarndammen, Mobile Climate Control ja SB Seating. Ratose aktsiad on noteeritud Stockholmi börsil ja tema turukapitalisatsiooni maht on ligikaudu 21 miljardit rootsi krooni.

Bonnier on rahvusvaheline meediagrupp, kuhu kuuluvad televisioon, ajalehed, ajakirjad, filmid ja kinod, raamatud ja digitaalmeedia.

Ettevõtte põhitegevus toimub Põhjamaades, kuid firma on tegev ka Ameerika Ühendriikides, Saksamaal, Suurbritannias ja Ida-Euroopas, kokku 17 riigis üle maailma ning annab tööd enam kui 10 000 inimesele.