Männiku sõnul pole siiski hetkel veel kindlat kavaga, kas luua uus erakond või mitte. Tegemist on mehe sõnul pelgalt ideega.

„Tulen juunis Eesti Pangast ära ja leian, et nüüd tuleks pöörduda tagasi selle juurde, mida oleks Eestis vaja ära teha,“ põhjendas Männik ideed Delfi Majandusele.

„Eesti peab kiiresti arenema. Kuidas aga Eesti arenema panna? Minu meelest on meie kõige suurem probleem suur väljaränne, mida saab pidurdada vaid palgavahe vähendamisega. Tuleks võrdsustada palgad välismaaga, näiteks Soomega,“ sõnas Männik.

Männik lisas, et palgavahe saab vähendada vaid majanduskasvuga.

„Ma olen parempoolsete maailmavaatega inimene ja ma usun, et seda vajalikku majanduskasvu oskavad parempoolsed erakonnad paremini korraldada,“ ütles Männik.

Parempoolsete vaadetega erakonnad oskavad Männiku sõnul majanduskasvu saavutada. Kui vasakpoolsed räägivad ühiskonna võrdsusest ja ressursside ümberjaotamisest, siis Männiku arvates tuleks arendada hoopis ettevõtlust, mida parempoolsed erakonnad rohkem toetavad.

„Ühtlasi oleme ka sattunud väärtushinnangute kriisi. Seda on võimalik lahendada restruktureerimisega,“ sõnas Männik. Männiku arvates tooksid uued tuuled poliitikas ka uued suunad ja arengud majandusse.

Siiski lisas Männik, et hetkel ta parempoolset erakonda looma ei hakka.

„Leian, et see oleks lahendus, mis aitaks eesti majandusel kasvada. See on suur väljakutse aga ma ei näe ka teist olukorda, kuidas praegusest usalduskriisist välja tulla ja majanduse kasvama panna,“ leidis Männik.

Kuid kui midagi ei muutu, tuleks Männiku arvates uue erakonna loomise tee siiski ette võtta.