Tootjahinnaindeksit mõjutas veebruaris võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade tõus mäetööstuses ja toiduainete tootmises, samuti hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning metalltoodete tootmises, teatas statistikaamet.

Möödunud aasta veebruariga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektri- ja soojusenergia ning toiduainete tootmises, samuti hinnalangus naftatoodete ning elektroonikaseadmete tootmises.

Ekspordihinnaindeksi muutus oli käesoleva aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 1,3% ja võrreldes läinud aasta langes veebruariga 0,7%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid veebruaris keskmisest enam naftasaaduste ja toiduainete hinnad ning langesid elektrienergia, metalltoodete ja mootorsõidukite hinnad.

Impordihinnaindeksi muutus oli selle aasta veebruaris võrreldes jaanuariga 0,7% ja võrreldes möödunud aasta veebruariga langes 0,3%.

Eelmise kuuga võrreldes tõusid veebruaris keskmisest enam naftasaaduste, rõivaesemete ja põllumajandussaaduste hinnad, samas langesid keskmisest enam elektrienergia ja toiduainete hinnad.