Juba veebruaris tunnistas kohus maksejõuetuks Viking Motorsi ainuomaniku Northern Vikingu.

Veel 2011. aasta aprillini kuulus Viking Motors SIA eestlastele olles AS Viking Motorsi tütarfirma. 1993. aastal Peeter Kalli poolt asutatud AS Viking Motors ostis jaanuaris 2007.aastal Läti ettevõtte SIA E&S Auto, mis nimetati hiljem ümber Viking Motorsiks. Alates eelmisest aastast kuulub AS Viking Motors Tallinna Kaubamaja kontserni.

Viking Motors AS juhatuse liige Jüri Kuusk selgitas, et Tallinna Viking Motors AS'iga on kõik kõige paremas korras ja Läti ettevõtte pankrotistumine ei puuduta kuidagi meid. „Eelmised omanikud (Peter Kalli ja Üllar Taniberg) müüsid SIA Viking Motors 2011 aastal jupp aega enne seda kui Tallinna Kaubamaja AS omandas AS'i Vikingi Motors 100% aktsiad,“ rääkis Kuusk.

„Mis põhjusel seal äri ei õnnestunud ja see ettevõte pankrotistus, minul täpsem info puudub. Aga arvata on, et üks põhjuseid võib olla ka SAAB'i tootmise ja müügi lõppemine, sest selle ärisuunaga just uued omanikud plaanisid jätkata.“ Kuusk lisas, et tal on kahju, et muutmata jäi ettevõtte ärinimi ja selline uudis kahtlemata heidab varju ka neile kuuluvale AS'ile Viking Motors.